Bine ati venit in magazinul nostru
RO
Exclusiv

Dată: 2014-09-23

Cercetatorii de la Universitatea de Medicina Dentara din Zurich, Elvetia, au elaborat urmatorul program extrem de simplu si eficient pentru particularitatile igienei orale ale fumatorului:
Periaj - in mod ideal se aleg doua tipuri de periute: o periuta FOR SMOKERS ( Trisa ) a carei microparticule fiziologic abrazive nu permite acumularile de placa bacteriana si coloranti pe suprafata dintilor. Aceasta periuta cu putere abraziva crescuta trebuie folosita o data pe zi circa 3-4 minute, cu finete, pentru a nu rani gingiile.
A doua periuta necesara fumatorilor este o periuta Soft ( tip Sensitive Ultrasoft / Freestyle / Pro Interdental – Trisa ) pentru masarea si menajarea gingiilor afectate de o circulatie capilara deficitara. Aceasta periuta se foloseste o data pe zi, ideal seara, la un periaj de minim 3 minute.
Curatatorul de limba – un gest extrem de simplu dar foarte util este curatirea limbii cu acest ingenios dispozitiv. Cu un gest de cateva secunde pe zi ( dupa periaj ) se poate reduce cu peste 75% malodorul (mirosul neplacut) al gurii datorat limbii incarcate cu miliarde de bacterii, nicotina si ale zeci de substante toxice din tigara.
Banda dentara/Ata dentara expandabila - este absolut obligatorie la toti pacientii pentru a curata zona de contact dintre dintii vecini si zona cu papila gingivala retrasa ( peste 90% din fumatori au aceste probleme). Tehnica de utilizare a bandei dentare se invata foarte usor ( dureaza cateva secunde pentru fiecare arcada ).
Periuta interdentara – este necesara doar acolo unde retractia gingivala este accentuata si banda dentara nu mai este eficienta.

ATENTIE!!! Pasta de dinti este mult mai putin importanta in aceasta rutina a igienei orale decat elementele mentionate anterior. De asemenea, apele de gura folosite excesiv, perturba echilibrul florei microbiene bucale, agravand in timp virulenta speciilor asupra dintilor si gingiilor.
Peria electrica este un excelent substituent al periei pentru fumatori dar nu inlocuieste celelalte mijloace auxiliare de igienizare.

Respectand consecvent aceste minime reguli (dureaza doar 7 minute pe zi) plus o vizita pe an la medicul stomatolog pentru o curatire profesionala de calitate, va veti mentine sanatatea gingivo-dentara in parametrii optimi.