Bine ati venit in magazinul nostru
RO
Exclusiv

Fără pastă de dinți

Dată: 2013-12-18

Sursa: Money.ro | Publicat: 18 dec 2013, 13:56 | Actualizat: 18 dec 2013, 13:56

 

Purificatoare de aer pe bază de ioni sau un ceas simpatic care are nevoie doar de apă, adică funcţionează prin transformarea reacţiilor dintre ionii pozitivi şi negativi din apă în energie. Sunt doar câteva exemple că folosirea ionilor în dispozitive care ne înconjoară zi de zi nu mai este o noutate.

La fel este și curățarea cu ioni care a ajuns să fie integrată în categorii de produse la care nici nu te gândești. Spre exemplu, periuța de dinți Soladey. Patentată în Japonia la mijlocul anilor ’80, Soladey a suferit în timp numeroase modificări. Cel mai recent model a primit numele J3X.

Pornind de la modelul Eco original, J3X a fost echipat cu un panou solar mic în mâner. Rolul  micului panou solar este de a transmite electronii către bara semiconductoare, asigurând activarea procesului ionic chiar și când gura este închisă în timpul periajului. În traducere, periajul devine mai ușor și mai eficient decât modelele anterioare ale periuței electrice.

Când este expus la o sursă de lumină (artificială sau solară), această bară fotosensibilă din titan transformă lumina în ioni încărcați negativ, atât timp cât este prezentă saliva. Oricât ar părea de ciudat, este suficient - cu acest tip de periuță, periajul dinților se poate face și fără pastă de dinți. Apa din salivă este ingredientul activ necesar și suficient pentru un periaj ca la carte.

Care se poate petrece oriunde și în orice condiții - în călătorii, excursii cu cortul sau pentru cei grăbiți. E ușor de ținut în mașină, poșetă, geacă sau cutia de alimente.

Este, așadar genul de produs cu efecte benefice atât asupra mediului, dar şi asupra buzunarului, dat fiind că pot fi cumpărate la preţuri rezonabile. În ciuda descrierii high-tech, J3X poate fi folosită la fel de firesc şi de simplu ca periuțele convenționale, prin urmare o puteți trece pe lista lui Moș Crăciun.